Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
FRANSIZ ARABALAR

Renault Espace

Renault Espace işte yeni amiral gemisi SUV

Renault, Espace konseptini kökten değiştiriyor:

minivan, yedi koltuğa kadar gerçek bir SUV'a dönüşüyor. Üç silindirli hibrit tahrik ve 199 hp'nin yanı sıra isteğe bağlı bir Esprit Alpine spor versiyonu ile birlikte gelir.

Bir trend belirleyici 40 yaşına giriyor: İlk Renault Espace, Avrupa'da bir minivan patlamasının habercisi olarak Kasım 1983'te görücüye çıktı. Ancak en azından SUV'un zaferinden bu yana, bir zamanlar çok başarılı olan segment daha az alakalı hale geldi. Sonuç olarak Espace, SUV bağları olan son - beşinci - neslinde bir crossover'a dönüştü. Ancak tutarsız konsept, müşterilerin hoşuna gitmedi; Espace bir şekilde hala oradaydı, ancak artık Renault'nun model yelpazesinde sabit bir noktada değildi.

Altıncı nesil tutarsızlıklara son veriyor ve Espace yeniden belirgin bir karaktere sahip. Artık bir minivan olarak değil, yerden 18 santimetre yüksekliğe sahip klasik bir SUV olarak. Yeni amiral gemisi SUV'nin boyutları: 4,72 metre uzunluk, 1,83 metre genişlik (dış aynalar hariç) ve neredeyse 1,65 metre yükseklik. Bu, onu her zaman beş koltuklu ve uzun versiyonu Espace olan Austral'dan 21 santimetre daha uzun, 0,5 santimetre daha geniş ve neredeyse üç santimetre daha yüksek yapıyor. Dingil mesafesi (2,74 metre) ile, fark iyi bir yedi santimetredir.
CMF-CD platformunda SUV

Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının CMF-CD platformu, yeni Renault Espace için teknik altyapı görevi görüyor. Modüler yapı kitinin bu en büyük dozaj formu zaten birkaç yaşında ve aynı zamanda beş numaralı Espace'e sahipti. Ancak - tabii ki - Austral ve Nissan Quashqai ve X-Trail veya Mitsubishi Outlander'ın mevcut nesilleri gibi arabalarla, kesinlikle geleceğe hazır olduğunu gösteriyor. Üretimi durdurulan Espace modeline kıyasla 215 kilogramlık ağırlık tasarrufundan da kısmen sorumludur.

Başlangıçta, Espace ile ilgilenenler alternatif sürücüler olmadan idare etmek zorundadır. SUV yalnızca 146 kW (199 hp) tam hibrit aktarma organına sahiptir. Burada 131 hp 1.2 litrelik üç silindirli turbo benzinli motor ve iki elektrik motoru birlikte çalışıyor. Güç, sürekli değişken bir şanzıman tarafından dağıtılır, geri kazanım, direksiyon simidi kanatları ile dört aşamada ayarlanabilir. Yeni Renault Espace'ın yakıt tüketimi 100 kilometrede 4,7 litre ve kilometrede 104 gram CO₂ emisyonu olmalıdır. Dört sürüş modu mevcuttur: Eco, Sport, Comfort ve kişiselleştirilmiş ayar.

Arka aks yönlendirmeli

Prensip olarak, CMF-CD platformuyla daha fazla varyasyon mümkündür: hafif hibritleştirilmiş benzinli içten yanmalı motordan klasik dizele ve plug-in hibrit trenlere. Bununla birlikte, dört tekerlekten direksiyon, başlangıçtan itibaren mevcut olan sürüş ile zaten birleştirilebilir. Çok bağlantılı bir arka aks üzerinde asılı duran tekerlekler, düşük hızlarda zıt yönlerde ve 50 km/s'nin üzerinde ön tekerleklerle aynı yönde kanat çırpar. Bu, manevra kabiliyetini ve çevikliği geliştirmelidir.

Yeni Renault Espace'ın yardım paketi, aktif acil durum freni ve şeritten ayrılma uyarısı, kör nokta uyarısı, dur-kalk işlevli uyarlanabilir hız sabitleyici, arka çapraz trafik uyarısı ve çok daha fazlasını içeren 32'ye kadar sistemi içeriyor. Uygun donanıma sahip "Aktif Sürücü Asistanı" bunlardan biridir ve SUV'nin düz ve hafif virajlarda büyük ölçüde bağımsız sürüş yapmasını sağlar.

Görsel olarak XL formatında bir Austral

Tasarım söz konusu olduğunda, Austral aynı zamanda tonu da belirliyor. Gündüz yanan farlar, ön rüzgârlığın içlerine kadar uzanan geniş farlar için bir çerçeve oluşturur. Tasarımcılar, radyatör ızgarasına büyük bir Renault eşkenar dörtgen yerleştiriyor. Bu, model versiyonuna bağlı olarak farklılık gösterir: Iconic ve Techno hatlarında dikey payandalarla veya Esprit Alpine dinamik versiyonunda dama tahtası desenli ek ile. Arka lambalar, öndeki benzerlerinin tasarımını alır, ancak daha düşüktür. Üst ışık bandı merkeze kadar uzanır.

Yeni Renault Espace geniş omuzlara ve çamurluk bombelerinde sağlam görünümlü plastik parçalara sahip. Alt pencere çizgisi geriye doğru yükselir; yeni Espace, C sütununda bir tür Hofmeister kıvrımı sunuyor. Tavan rayları üst ön cam çerçevesinden arka kapağa kadar uzanırken, tavan bölümü bir arka spoyler ile son buluyor. Arka taraf, üçüncü koltuk sırasını yerleştirmek için dik bir şekilde eğimlidir. Donanıma bağlı olarak tekerlekler 19 veya 20 inç boyutlarındadır.
Google yazılımı ile bilgi-eğlence

Panoda, yatay ve özelleştirilebilir bir sürücü bilgi ekranı (12,3 inç) ve dikey olarak hizalanmış bir bilgi-eğlence ekranından (12 inç) oluşan bir ekran manzarası bulunur. Google burada hem işletim sistemini hem de navigasyon yazılımını sağlıyor; Güncellemeler kablosuz olarak mümkündür. Renault, 9.3 inç H sunuyor.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.