Bugün: 4 Mayıs 2024 Cumartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
JAPON ARABALAR

Suzuki - Suzuki Ignis - Swift Sport - Jimny

Suzuki: Ignis, Jimny ve Swift Sport artık Almanya'da değil

Suzuki üç popüler modelini Alman pazarından çekiyor

Suzuki model yelpazesini değiştiriyor. 2024 ortalarında Ignis, Jimny ve Swift Sport artık Almanya'da sunulmayacak.

Yeni bir Suzuki Ignis, Jimny veya Swift Sport satın almak istiyorsanız acele etmelisiniz. Japon üretici üç modeli Almanya pazarından kaldırıyor.

Japonlar, "Suzuki Ignis, Swift Sport ve Jimny, 2024 ortasından itibaren mevcut haliyle Alman pazarına sunulacak" dedi. "Suzuki her zaman çevresel hususlara ve mobiliteyle ilgili düzenlemelere tepki verdiği için şu anda potansiyel ardıl modeller hakkında herhangi bir açıklama yapmak mümkün değil."
Off-road hayranları Ignis ve Jimny olmadan idare etmek zorunda
Bu, off-road hayranlarının gelecekte Japon mini SUV Ignis ve onun biraz daha az konforlu kardeşi Jimny'den vazgeçmek zorunda kalacağı anlamına geliyor. Ignis 2000'den beri Alman pazarında, Jimny ise 1998'den beri bu ülkede piyasada ve "Bronco" veya "küçük G-Serisi" olarak ayarlandığında da popülerdi.
Suzuki Swift Sport yakında Almanya'da satışa sunulmayacak. Dinamik Swift modeli, turbo motor sayesinde etkileyici bir 140 bg güce ve yalnızca 970 kiloya ulaştı.

Ancak Swift alıcılarının üzülmesine gerek yok. 2024 yılında yeni bir model piyasaya çıkacak. Suzuki, "Suzuki kısa süre önce, Nisan 2024'ün sonunda Alman perakendecilerde satışa sunulması beklenen yeni Swift'i tanıttı" diyor. "Bu sayede Suzuki, genel eğilimin aksine açıkça B segmentine bağlı kalıyor ve uygun fiyatlı, kaliteli ve modern kompakt araçlar sunmaya devam ediyor."
Ama bu yeterli değil. Japonlar elektromobilite konusunda da gaza basmak istiyor. Bir sözcü, "2030 mali yılının sonuna kadar Suzuki, yalnızca Avrupa'da beş yeni akülü elektrikli aracı (BEV) piyasaya sürecek" dedi. Ignis ve Jimny'nin üretiminin durdurulmasına rağmen bunlar Suzuki alıcıları için iyi beklentiler.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.