Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
ITALYAN ARABALAR

Alfa Romeo

1.000 E-PS ile Brennero, Giulia, Stelvio ve Co. Giulia ile Alfa geleceği - planlamada lüks limuzin

Geleneksel İtalyan markası Alfa Romeo şu anda iki eski model Giulia ve Stelvio ve tamamen yeni Tonale ile gölgede yaşıyor. Ve yeni marka CEO'su Jean-Philippe Imparato, bazı efsanevi modellerle ve elektrikli arabalara odaklanarak Alfa'yı bu gölgeden çıkarmak istiyor.

On yılın ortasında, Fransız, ürün portföyünü temelden revize etmek ve sağlam bir mali temele oturtmak istiyor. Imparato geçtiğimiz günlerde bir araç sunumunda Alfa Romeo'nun "Stellantis'in küresel premium markası olma potansiyeline" sahip olduğunu söyledi. Bunu yapmak için Stellantis Group'un yeni elektrikli platformlarına (Fiat-Chrysler ve PSA'nın birleşmesi), yeni (retro) bir tasarıma ve efsanevi modellerin geri dönüşüne güveniyor.

2024'ten itibaren geleneksel marka, "2024'ten itibaren Alfa, Alfa e-Romeo Olacak" sloganıyla serisini giderek daha fazla elektriklendirecek. 2027'den itibaren Alfa Romeo, Avrupa, ABD ve Çin'de yalnızca tamamen elektrikli modeller sunacak.

49 uzmandan oluşan bir ekip, Alfa Romeo için yeni bir strateji üzerinde çalışıyor. Buna, Imparato'nun rekabetten uzaklaşmak zorunda kaldığı yeni bir tasarım şefi de dahildir. Alejandro Mesonero-Romanos, sadece birkaç aylığına Dacia ve Lada markalarından sorumlu olduğu Renault'dan geliyor. Daha önce Seat için Leon, Arona, Ateca ve Tarraco'yu çizmişti. Ancak yeni ekibin İtalyanların ilk yeni modeli üzerinde çok az etkisi oldu.

Alfa Brennero

Küçük otomobil SUV Brennero, Jean-Philippe Imparato'nun tam himayesi altında yaratılan ilk modellerden biridir. Stelvio ve Tonale'den sonraki üçüncü SUV, Fiat 500x ve Jeep Renegade'in haleflerinin de üretildiği Polonya'daki montaj hattından çıktı. Brennero, geçici olarak 2026 yılına kadar STLA Small ile değiştirilmeyecek olan e-CMP'ye dayalıdır. Peugeot 2008 veya Opel Mokka gibi çok sayıda model zaten buna dayanmaktadır.

Brennero, hibrit aktarma organlarına (hafif ve takılabilir hibrit) sahiptir, ancak aynı zamanda markanın tamamen elektrikli ilk üretim modelidir. Yalnızca önden çekişli, 134 hp elektrik motoruna ve 45 kWh bataryaya ve 200 kilometre menzile dayanıyor.


Alfa Giulia ve Alfa Stelvio


Alfa, 2016'dan beri Giulia'yı ve 2017'den beri Stelvio SUV'u sunuyor. Her iki model de şu anda ürün döngüsünün ikinci yarısında ve 2024'te yeni nesil olarak piyasaya sürülecek. Her ikisi de hala Giorgio platformunu temel alıyor ve gelecekte STLA Large'ı temel alacak. Orijinal olarak Peugeot tarafından geliştirilmiştir ve hibritleştirme dahil içten yanmalı motorlara ek olarak tamamen elektrikli tahriklere de izin verir.

Tamamen elektrikli Giulia 2025'e kadar piyasaya sürülmeyecek - ama çok büyük. Imparato'nun onayladığı gibi, E-Giulia üç performans versiyonuna dayanıyor. 350 hp'lik temel versiyondan başlayarak 800 hp'lik Veloce versiyonu takip ediyor. En iyi model, yaklaşık 1.000 bg ile güçlü Giulia Quadrifoglio'dur. Dört tekerlekten çekişli atlet, ön aksta bir elektrik motoru ve arkada iki elektrikli tahrik bulunan Maserati Granturismo Folgore'dan düzeni ödünç alıyor. Pil kapasitesi, Peugeot'nun Inception çalışmasının gösterdiği gibi 100 kWh olmalıdır.

Elektrikli Giulia, STLA Büyük platformuna dayanıyor, Imparato'ya göre 800 kilometreye kadar menzil için iyi, Giulia Quadrifoglio'nun yaklaşık 400 kilometre menzile sahip olması gerekiyor. Bataryalar Stellantis/Saft ortak girişimi ACC'den (Automotive Cell Co.) gelirken, elektrik motorları Japon tedarikçi Nidec'ten geliyor. Alfa şasiyi ve direksiyonu Giorgio platformundan kurtarmak istiyor. Ek olarak Imparato, iki İtalyan premium markası Alfa ve Maserati'yi satış ve servisin yanı sıra geliştirme ve mühendislik alanlarında daha yakın bir şekilde birleştirmeyi planlıyor.

Alfa Stelvio ayrıca aktarma organları açısından Giulia elektrikli modelini temel alan STLA Large platformunda tamamen elektrikli bir model olarak piyasaya sürülecek.
Lüks elektrikli sedan ile Alfa

Raporlara göre, STLA-Large platformunda, 2027'den itibaren Porsche Taycan veya Mercedes EQS'ye kafa tutabilecek lüks ve elektrikli bir sedan da bulunmalıdır. Alfa patronu, menzil açısından bu gövde şeklini çok ileride görüyor. Buna göre, ince ve aerodinamik şekilli model, maksimum 500 kilometreden fazla menzile sahip olabilir. Inception'dan gelen 100 kWh pil de burada kullanılmalıdır.

Alfa 6C

2023'ün başlarında Alfa, efsanevi T33 Stradale'i anımsatan bir spor otomobil sunacak. Muhtemelen içten yanmalı motora bir veda olarak tasarlanan modelin satışa çıkmadan önce tükendiği söyleniyor. Imparato, 6C'nin günlük kullanıma uygun olacağını, "ikonik, süper seksi ve ilk bakışta bir Alfa Romeo olarak tanınabileceğini" söylüyor. Ancak Super Alfa, belirtilmemiş bir platforma dayanıyor - bir STLA altyapısı reddedildi.


Alfa Castello

2027'den itibaren marka başka bir SUV planlıyor: Alfa Castello. Markanın dördüncü SUV'si, STLA Large platformuna dayalı bir X5 rakibi olarak piyasaya sürülecek ve tamamen elektrikli bir otomobil olarak çıkışını kutlamalı. Model adı SUV serisine çok iyi uysa da, büyük Alfa SUV'nin aslında Castello olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı belirsiz. Dört SUV'un tümü, ünlü dağ geçitlerinin adını aldı veya alacak. İsim aynı zamanda Milano'nun eski kentindeki bir saray kompleksi olan Castello Sfortzeso'dan alıntı yapıyor - burası Alfa markasının ortaya çıktığı yer.

Alfa patronu Imparato, markayı yeniden konumlandırıyor ve bazı güçlü elektrikli modelleri piyasaya sürüyor. Alfalar hala klasik içten yanmalı motorlarla kota yapmak zorundayken, şimdiden 1.000 hp'ye kadar bir Giulia, elektrikli bir Stelvio ve bir Taycan rakibi boru hattında. Ek olarak, X5'e rakip olarak büyük bir SUV gelecek. Yeni bir GTV, Spider ve Mito hakkında başka birçok söylenti de var.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.