Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

BMW M3 Competition Touring M xDrive

M3 Touring: 510 bg'lik bu hızlı kamyonda yarış DNA'sı var

3 Serisi Touring hiçbir zaman M olarak sunulmamıştı. Şimdi nihayet burada. Ve iddia ediyoruz: M3 Competition Touring, şimdiye kadarki en klas BMW station arabasi.

Tur - uzun yolculuklar ve yavaş geziler gibi geliyor. Ayrıca biraz modası geçmiş. Sorun değil, çünkü gelenek zorunlu kılar. Ne de olsa BMW, yarım asırdır tüm modellerin daha pratik yan ürünlerini çağırıyor. Yıllar geçtikçe, özellikle hızlı adamlar da aralarında oldu. Ve şimdi: Tadaa, BMW ayrıca 3 Serisi Touring serisini de yapıyor - ve tam olarak çekingen bir şekilde değil.

BMW, orta sınıf station vagonuna mevcut M serisinin tüm yarış, sınıf ve yüksek teknoloji paketini verdi. Anlamı: Karşınızda 510 HP'lik, 280 km/s'e kadar hızlı, gövdesi sertleştirilmiş ve artık mümkün olmayacak kadar güçlendirilmiş, yükü diz çöktürmek için az esneyen şasisi ve sınırsız sürüşü bizi hayrete düşüren hızlı bir kamyon geliyor.

Arka vurgulu değişken dört tekerlekten çekiş, bir düğmeye basarak kuvvetleri sınıflandırır, drift eğlencesi de dahil olmak üzere arkadan çekiş mümkündür ve bir M Steptronic şanzıman vitesleri milisaniyeler içinde yükler. Peşin övgü için bu kadar. Yeni M3 Touring'de gerçekte ne olduğunu test ediyoruz.

25.600 Euro'luk bir paket - pahalı, hız dolu
Ama önce bu canavarca Touring'i sınıflandırmak için bazı fiyat listesi teorileri. Bir istasyon vagonu olarak M3'ün maliyeti 101.300 Euro'dur - bu da temelde otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli bir rekabet olarak ortaya çıkar. Bu nedenle, yüksek hız konseptini 1:1 paylaştığı M3 sedan ve M4 (coupé) arasında ortadadır. Ancak, station vagonu bu oranda sportiflik açısından maksimumu yakalamıyor.

Ödün vermeyen M ruhunu yalnızca M Yarış Pisti paketi (çılgınca 25.600 Euro'ya) tamamlar. Ancak o zaman fren kaliperleri sıcaklığa dayanıklı karbon-seramik diskleri ısırır, hız göstergesi 250 km/s işaretini geçer ve karbon fiber plastikten yapılmış çanak koltuklar sürücü ve ön yolcuyu yönlendirir.

Ek olarak, bir Touring'in her tarafı karbonla rafine edilebilir, ek sürüş ve park yardımı sipariş edebilir veya Gölge stilinde ışıklar taktırabilirsiniz. Sonunda (test aracımızda olduğu gibi), M xDrive özellikli bir M3 Competition Touring'in satın alma fiyatı 223.000 Euro'nun üzerine çıkıyor. Vay canına!

Hız seviyesi yüksektir – tüm disiplinlerde
Hızı rahatlatıcı. Bunlardan M station neredeyse sınırsızdır. Örneğin, standart sürati 100 km/s'ye 3,3 saniyede tamamlar (bizim tarafımızdan ölçülür) - bu Porsche GT3 seviyesidir! Çekme gücü daha da etkileyici. M3 gelişi güzel bir şekilde sollamayı başarır - yani dördüncü viteste 80'den 120 km/sa hıza - 2,7 saniyede!
Aynı şey diğer hızlanma yönünde de olur: Touring, ısı stresinden veya ilk hızdan etkilenmeden, kaba etkiyle sabitlenir. En iyi durumda, BMW 100 km/s hızla 33 metreden kısa bir sürede durur.

M3 Touring'in yarış DNA'sı var
Sonra sübjektif bileşen var. Bu arabayı zevkle hareket ettirme hissi, gerçekten yüksek hızlar talep etmenin çılgınca deneyimi. Elbette yarış pistinde böyle bir şey yapmayı (ve tavsiye etmeyi) tercih ederiz. Touring, tüm işlevselliğiyle burada, virajlı köy yollarında veya Alp geçitlerinde olduğu kadar evdedir. Çünkü: M3 ile BMW, sadece bir istasyon vagonunu dönüştürmekle ve kalın bir motor takmakla kalmadı. Tam tersi: Motor sporlarından DNA çizgisine sahip bir arabaya karma bir kapak verilir.

Kurstaki performansı açıklamanın başka yolu yok. 600 Newton metrelik turbo basıncı sayesinde araç, yapışkan çekiş gücü ve son derece hassas kayma kontrolüyle anında kokluyor ve tepe noktasından tekrar hızlanıyor. Muazzam derecede etkili, kendisini ön aks üzerinden destekliyor. İşte burada BMW'nin önlemleri devreye giriyor: Özenle sertleştirilmiş ön kısım, arkaya göre belirleyici bir kısım daha fazla tekerlek izi ve boşluksuz süspansiyon kolu yatakları, 1850 kilogramlık Touring'i önden savrulma fikirlerinden neredeyse tamamen çıkarıyor.

Kontrol edilebilir, öngörülebilir ve hassas şekilde ayarlanabilen M, daha sonra virajlarda manevra ettirilebilir. Aynı zamanda, sürüş modları (optimal M-Dynamic modu, hafif kaymalı çekiş kontrolü) güvenilir ve hızlı bir şekilde çalışarak kusursuz bir tur gerçekleştirmeye ve yol tutuş rotasındaki süreyi çok iyi bir 1:30,86 dakikaya düşürmeye yardımcı olur. Burada daha önce hiç bu kadar hızlı ve daha klas bir istasyon vagonumuz olmamıştı. Başka bir deyişle: tur - artık aynı zamanda bir sürüş makinesi gibi geliyor.

3 Serisi Touring - eski şapka. M modeli olarak mı? hiç olmadı Sonuç çok daha şiddetli: M xDrive ile yeni M3 Competition Touring'de en klas station görüyoruz.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.