Bugün: 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Giriş Yap
Hamburger icon
INGILIZ ARABALAR

Cooper, Aceman ve Countryman bu mini gelecek

İngiliz BMW yan kuruluşu için sıcak geçecek: Mini, Cooper ailesi

Mini yakında Alman olacak. Orada da biraz Çin ve çokça İngiltere var.


Ama birbiri ardına. BMW yan kuruluşu geleceğini planlıyor. 2024'te üç yeni arabanın yollara çıkması planlanıyor ve Mini'nin patronu Stefanie Wurst şimdi onları bize tanıttı. Bir cümledeki en önemli şey: çok fazla E ama yine de içten yanmalı bir motor.

Gelecek yılı kronolojik olarak inceleyelim ve Leipzig'den başlayalım. Yeni Countryman bir Saxon'dur, BMW ile aynı fabrikadan çıkar ve metal sacın altında önden çekişli platform UKL'den birçok teknolojiye sahiptir.

Şimdiye kadar Countryman, VDL Nedcar tarafından Hollanda'da inşa edildi ve 4.30 metre uzunluğundaydı. 2024 baharında başladığında, mini SUV on iki santimetre büyüyerek 4,42 metreye ulaşacak ve artık o kadar da mini olmayacak.

Countryman'in teknolojisini anlamak için sekiz santimetre daha uzun olan ve teknoloji tedarikçisi haline gelen BMW X1'in veri tabanına bakmanız yeterli. Önden ve dört tekerlekten çekişli, benzinli ve dizel motor olarak ve tamamen elektrikli bir otomobil olarak mevcuttur. iX1'de olduğu gibi, Countryman'ın pil boyutu 64,8 kWh olacak ve Mini patron, E varyantının Countryman satışlarından yüzde 50 pay almasını bekliyor.
Dördüncü nesil, 2024'te mağazalarda satışa sunulacak
Kült 2024 yazında devam edecek. Haziran 2001'de Mini, İngiliz küçük otomobil efsanesini öperek uyandırdı ve 23 yıl sonra dört numaralı BMW Mini nesli piyasadaydı. Üç veya beş kapılı mevcut tipler, on yıllık inşaatın ardından emekliye ayrılıyor.

Yeni üç kapılı Mini, öncekinden biraz daha küçük, iki santimetre küçülerek 3,80 metreye iniyor, ancak genişletilmiş dingil mesafesi ve biraz daha fazla iz genişliği nedeniyle daha geniş olduğu söyleniyor. Halihazırda bir E-Mini var, ancak bu yalnızca bir tür geçici çözüm, BMW i3'ün eski teknolojisini kullanıyor ve 150 km/s ile ciddi şekilde sınırlandırılmış. Stefanie Wurst, "150 km/s bir Mini için tipik değildi. Tabii ki, yeni elektrikli Mini daha hızlı olacak."
İki pil boyutuna sahip mini planlar: 40 ve 54 kWh
Sürüş söz konusu olduğunda BMW, örneğin bir platformun ve farklı "konilerin" olduğu VW'den farklı bir yaklaşım sergiliyor. BMW, Mini için her zaman aynı gövdeyi kullanır, ancak içten yanmalı motor ve elektrikli araç arasındaki platformda farklılık gösterir. Benzinli Cooper İngiltere'den gelirken, E-Mini Çin'de montaj hattından iniyor, bunun nedeni Great Wall ile bir işbirliği.

Gelecekte Mini, elektrik motorları için harf kısaltmaları kullanacak. "E" yaklaşık 184 hp ile giriş seviyesini temsil edecek, SE yaklaşık 224 hp ile biraz daha güç alacak. En üstte ise petrol dünyasından tanıdığımız John Cooper Works'ün kısaltması olan JWC yer alıyor. Piller, yaklaşık 400 kilometrelik bir menzil için yeterli olması gereken 40 ve 54 kWh'ye sahip olacak. Hızlı şarj cihazı, 130 kW'a kadar yakıt ikmali yapmak için kullanılır.

Mini, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olmak istiyor, krom ve deri çoktan çıktı. Mini patron, "Tekstil malzemesinden feragat edilmemeli" diyor. Bu, 2024 sonbaharında 4,07 metre uzunluğunda seri üretime girecek olan Aceman'ın çalışmasıyla gösterildi ve yuvarlak XL ekranlı küçültülmüş ama çok daha kaliteli bir kokpit için fikir verdi. Stefanie Wurst, "Ekranı tamamen dolduracağız ve her zamankinden daha dijital olacağız" diyor. Multimedya, bir cep telefonu gibi tamamen kişiselleştirilebilir olmalıdır.

Her zaman beş kapılı ve elektrikle çalışan Aceman, Minis'e yeni müşteriler kazandırmayı amaçlıyor. Yani, markanın son zamanlarda çok yaygınlaştığı kişiler. Patron bunu şöyle ifade ediyor: "Yaşama sevinci her şeyden önemli ve yeni modeller bunu göstermeli."

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.