Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
TOGG

Togg Sedan

Togg Sedan (2023): Fiyat & Menzil Türkiye'nin yeni Togg modeli

Tamamen elektrikli Togg sedan (2023) ilk kez CES 2022'de tanıtıldı.

2019 yılında tanıtılan e-SUV'a ek olarak, Türk üreticinin ikinci modelidir. Bununla birlikte, bu araba fiyat ve menzilden çok iç mekandaki kullanıcı deneyimiyle ilgili olmalıdır.

Henüz piyasada bir Togg otomobili bulunmasa da Türk üretici, ikinci modelini Togg sedan (2023) ile CES 2022'de sergiliyor. Türkiye'deki Togg fabrikasının 2022'nin sonuna kadar tamamlanması gerekiyor, kısa bir süre sonra Togg SUV satılacak ve son olarak sedan hemen arkasından gelecek. Üretici, Pininfarina'dan dış ve iç tasarım desteği aldı. Ön kısımda, kaput üzerindeki ışıklı Togg logosu dikkat çekiyor. Ayırt edici ızgara, köşeli farlarla çerçevelenmiştir. SUV'de olduğu gibi, sedanın arkası da çarpıcı bir ışık şeridi ile süslenmiştir. Dış aynaların yerini kameralar alıyor. Kapı konsepti ilginç: Eksik B sütunu sayesinde kapılar zıt yönlerde açılıyor. İç mekanda, kullanıcı deneyimine odaklanılmalıdır. Kokpit çoğunlukla beyazdır ve arka koltuk zıt siyah renktedir. Ön koltuklar arasında bir ekranın yanı sıra entegre kontrollere sahip bir kol dayama yeri var. İki kollu direksiyon simidinin arkasında, direksiyon simidi çerçevesinde ve ön panel boyunca uzanan bir panorama ekranı uzanıyor. SUV'de olduğu gibi, Togg sedan'ın (2023) bilgi-eğlence sistemi artırılmış gerçeklik olabilir.

Togg sedan'ın fiyatı ve aralığı (2023)

Togg sedan'ın (2023) SUV ile aynı platformda olacağı söyleniyor. SUV ayrıca, üreticinin sedan için henüz belirlemediği menzil için bir rehber sunabilir. Aküye bağlı olarak, SUV maksimum 300 ila 500 kilometre menzile sahip. Temel model, arka aksta 203 hp (149 kW) bir motorla çalışır ve 7,6 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza çıkar. Alternatif olarak, dört tekerlekten çekişli 404 hp (297 kW) versiyonu da mevcuttur. Stromer sıfırdan 100 km/sa hıza 4,8 saniyede çıkmalıdır. Togg henüz Almanya'da bir pazar ve satış başlangıcı hakkında yorum yapmadı. Üretici, bu arada 3. seviyede otonom sürüş yeteneğine sahip olduğu söylenen Togg sedan'ın (2023) fiyatını henüz açıklamadı.

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.