Bugün: 2 Mayıs 2024 Perşembe
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

BMW M2

BMW M2 düz şanzıman - ekstra maliyet, ekstra eğlence

BMW M2, Meksika'da üretilmesine rağmen M aromalarını benzersiz bir şekilde yoğunlaştırır. Bavyera'nın tabiri caizse en iyisi: geniş, güçlü, kompakt, arkadan çekişli, manuel şanzıman. Bir şeyler ters gidebilir mi? Bunu dışarı atıyoruz.

2011'de 1 Serisi M Coupé'yi piyasaya sürdüklerinde M ekibinin kahkahaları muhtemelen Garching'in çevresindeki tarlaların çok ötesinden duyulabiliyordu. Ne yıkıcı bir parça. Biturbo, geniş, arsız, bazen inatçı. Eğriler, lazerli çizgiler, kayıpsız çekiş? Hayır El sıkışmak yerine parmak kıvırmak. Bunu yapmak için, steroid 1er'i iyi notchback gövdesinin altına genişletilmiş bir şasiye vidaladılar, çift turboyu üç litrelik öne sıkıştırdılar (ikiz kaydırmalı gerçek, ikiz güçlü turbo şey değil) ve yanaklarını düzgün bir şekilde yaydı. Sırıtışı, şoförünün yanaklarından bir daha asla eksik olmasın. Gaz pedalının doğru kullanımının sihirli sınırını aşmadıkları sürece, bu da arka taraflı tarafsızlığı temiz bir drifte götürür. Bazı coupé'ler, pedalları çok sert kullandıklarında ve/veya giyotin balta kullandıklarında, soğuktan dönüştürülmüş hatchback'lere dönüşürler. Ya da daha kötüsü. 1er M'nin bugün hala yüksek oranda işlem görmesinin nedenleri var. Nadirdi ve yıllar içinde daha da nadir hale geldi.

Bu da bizi bir anda M2'ye getiriyor çünkü o da ucuz değil ama piyasada hâlâ taze. En yüksek hız dışında sınırsız. Sürücü Paketi ile 250 veya 285 km/s. Her durumda, orijinal türün devamı ve bir önceki M2'nin devamı, bu arada en çok satan M. güzel mi yoksa Özellikle UKL platformunda önden çekiş dahil bu ince 1.4 litrelik hibrit ikinci 2 nesli marangoz yaptıkları için. Paylaşım için ideal kısmi araç, tüm kargo bisikletçileri için emisyonu optimize edilmiş ikinci araç. Unutun gitsin: Biturbo düz altı, 460 hp, komple M4 şasi, arkadan itiş, elektronik kontrollü diferansiyel kilidi, manuel şanzıman (isteğe bağlı). Yanmalı motorlara çok yakında bir yasak geliyor, bu yüzden M'de bugün sadece yerde dümdüz uzanmakla kalmıyorlar, M2 ile 50. doğum günlerinden kısa bir süre sonra otomotiv sürüş kültürünün ne anlama geldiğini gösteriyorlar. 460 bg'ye ihtiyaç duymayanlar için - ama işler zorlaştığında yine de zarar vermeyenler için.

Doğrusal ve güçlü

Neredeyse hiç değişmeyen M3 motor, 550 Newton metrelik maksimum torkunu 2.650 ile 5.870 rpm arasında yalnızca serbest bırakmakla kalmaz, YAPAR. Ve nasıl. Turbo sineklik yerine, sadece kağıt üzerinde değil, arka aks üzerinde lineer basınç. 7.000 dev/dak'nın çok üzerinde devir yapmasıyla, her zaman düşük titreşimle ve hâlâ yasını tutacağımız bir sesle biliniyor. garantili. Asla tombul değil, sıcak ve basık, yüke bağlı olarak enerjik bir dokunuşla. Klasik. Bununla birlikte, en ufak bir duyguyu bile kaçırmayan ve istenirse vites küçültürken hafifçe çift debriyaja basmaya bile yardımcı olan altı ileri manuel şanzımanla özellikle özgün. ZF'nin hassas sekiz vitesli otomatik şanzımanına karşı hiçbir şey yok ve bir yerlerde daha da keskin manuel şanzımanlar olabilir, ancak bunlar zaten sürücüyü mekanikle bozulma olmadan harika bir şekilde birbirine bağlıyor. Manuel şanzımanlarda her zaman olduğu gibi, yalnızca gerçek şanzımanda değil, aynı zamanda manuel olarak vites değiştirildiğinde daha da canlı hissedilen motorun kendisinde de.

Ne Bavyeralı bir motor şaheseri! özellikler? Sert karter, dövme krank mili, 3D baskı kullanan silindir kapağı göbeği, iki monoscroll turboşarj, 350 bar enjeksiyon basıncı, Valvetronic. İyi adamın hızlanırken kurumaması için yağ karterinde iki ayrı hazne ve ekstra bir emme aşaması vardır.

Sonra emmek. İşte başlıyoruz! Bir M4 kadar geniş ama on bir santimetre daha az dingil mesafesi - kullanışlı olması için herhangi bir özel numaraya ihtiyacı yok. Bakım asla acıtmasa da. Ön uç ve bölmenin yanı sıra birbirine bağlı yaylı dikme kubbeler, alüminyum kesme plakası ve payandalara sahip alüminyum ön dingil taşıyıcısı, üç parçalı arka dingil kesme plakası ve gövdeye rijit bir şekilde bağlı arka dingil taşıyıcısı en azından hayal edilebilir. , ah ne aşikar. Sonuçta, konik geometrileri, kısmi bilyeli mafsalları ve çarpmaya dayanıklı tekerlek yatakları ile karmaşık akslar ancak gövde direnip bükülmediği için bu kadar hassas bir şekilde yönlendirilebilir.

Karma Lastikler

19 ve 20 inç boyutlarıyla, ek ücret karşılığında karışık palet lastiklerine sahip olan M2, komutları açık, net ve özgün bir şekilde uygular. Zevke bağlı olarak hoş bir tutuşla veya biraz azaltılmış bir servo ile çalışan iki modlu (Comfort ve Sport) bir direksiyon sistemi tarafından yönlendirilir. O her zaman oradadır, yalnızca sorulduğunda iletişim kurar, konuya yanıt verir, asla çılgınca gevezelik etmez. Peki, böyle harika bir sohbet partneri ile ne sıklıkla tanıştığınızı bir düşünün...? M2 idealdir, hızlı sürerken dürüst ve hassastır, viraja girer girmez dışarı çıkarken nasıl olacağını size söyler, bu da virajın daha dinamik olmasını sağlar. M patronu Frank van Meel'in dediği gibi: "Yarış pistleri yapabiliriz. Bu zaten açık. Ancak köy yollarında da yapabiliriz." Pekala, Arizona'daki zorlu dağ patikaları bunu kanıtlıyor. Solda kaya, sağda uçurum ve hala hapsedilme sınırı boyunca. Kuru ellerle ve çarpan bir kalple. Sevinç için, korku için değil. Bavyera arketiplerinde durum her zaman böyle değildi.

Bileşik frenlerden, tarama gruplarından ve sürüklenme analizörlerinden

Elektrikle kontrol edilen fren aynı zamanda iki mod sunuyor; önde altı pistonlu kaliperli bileşik diskler, söz verildiği gibi ya gevşetilmiş ya da ilk sıkıştırma. DSC ayrıca hızlı ayarlanan frenlerden yararlanır ve sistem ayrıca kısa sinyal yolları sayesinde özellikle hızlı bir şekilde düzenler. Pist modunda, istenirse drift analizörü ile on kademeli olarak ayarlanabilen çekiş kontrolü ile ağ olmadan sürüş için tüm yardımlar devre dışı bırakılabilir. Duruma ve sürüş becerisine bağlı olarak M2, yeni yürümeye başlayan bir gruptan Michelin Pilot bayrağına kadar tüm programı yönetebilir. Ancak dürüst olmak gerekirse, arabada o kadar yüksek mekanik çekiş yarattılar ki, tamamen aktif yardımla bile kaymaz asfaltta neredeyse hiçbir müdahale gerekli değil. Sınıf!

Ayrıca harika: isteğe bağlı karbon kabukları. Onları sipariş eden herkes neredeyse on bir kilo verir ve otomobille daha da çekici bir bağ kurar. Eğer öyleyse, o zaman evet. İsteğe bağlı karbon tavanı (eksi altı kilogram) hissetmek, daha fazla hayal gücü gerektirir. Bunlara sahipseniz, Track Pack'i karbon kaplamalı ve tavanlı olarak sipariş edebilirsiniz.

Baky, inatçı değil. M, küçüğünü geliştirmeye devam ediyor. Bazıları için M2 II, en iyisi olmak için gerekenlere sahip olabilir. Zaten en çok satan oldu. Bol miktarda güç, istenirse manuel şanzıman, zorunlu arkadan çekiş ve M4 şasinin yanı sıra çevik, tasasız ama asla keskin yol tutuşu. Ve - dürüst olmak gerekirse - görkemli bir görünüm. Karbon mermileri takın ve başlayın!

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.