Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

Mercedes CLE Cabrio

Cabrio Mercedes CLE Yalnızca 2024'te başlayacak, motor yelpazesi zaten mevcut

Mercedes yeni CLE Coupé'yi tanıttı ve ayrıca yeni dört koltuklu cabrio'nun ilk görsellerini yayınladı. Bu 2024 baharına kadar gerçekleşmeyecek ancak motor yelpazesi zaten belirlendi.

Bu makalede:

     C-Serisi Cabrio ve E-Serisi Cabrio birleşiyor
     Sürücüler
     Cabrio CLE pazarlık olmaz
     Çözüm

Mercedes, model serisini modernize ediyor ve gövde çeşitlerinin sayısını elektrikli seri lehine önemli ölçüde azaltıyor. Bu, gelecekte Cabrio'lar için geçerli olmaya devam edecek - sonuçta, S-Serisi Cabrio, E-Serisi Cabrio ve C-Serisi Cabrio'da, dört kişilik alana sahip ve hızlı açılan ve iyi bir bagaj kapağına sahip üç model mevcuttu/vardı. yalıtımlı başlık.


C-Serisi Cabrio ve E-Serisi Cabrio birleşiyor

S-Serisi Cabrio öldü, üstü açık E-Serisi ve C-Serisi muadili yeni CLE serisini oluşturmak üzere birleşiyor; sonuçta ikisi görsel olarak pek ayırt edilemiyor. Mercedes yeni CLE Coupé'yi kısa süre önce pazara sundu. Sunum kapsamında 2024 yılına kadar gelmeyecek olan CLE Cabrio'nun resimleri de yayınlandı.

CLE Cabrio, kumaş tavan dışında elbette CLE Coupé'ye karşılık gelir. Kumaş başlık, sağlam bir örtü altında tamamen kaybolur. Arkasında küçük, kısa bir bagaj kapağı kalıyor. Açılır tavan bölmesi nedeniyle yükleme hacminin coupe'deki gibi 420 litreye ulaşmaması gerekiyor. Coupé'de olduğu gibi arka kısımda da güçlü bir şekilde EQE'yi temel alan yeni ışıklar arasındaki kesintisiz ışık şeridi görülüyor. Cabrio'da açıkça görülebilen şey, diğer üstü açık Mercedes modellerinden zaten aşina olduğumuz, ön cam çerçevesindeki uzanan spoylerdir. Rüzgar deflektörü arka yolcuların arkasına da uzatılabilir.

Sürücüler

Sürüş tarafında, dört ve altı silindirli motorlarıyla CLE Cabrio, CLE Coupé'yi temel alıyor ancak portföyünün tamamını sunmuyor. Tek dizel, 197 hp artı 23 hp elektrik desteğine sahip CLE 220 d olacak. Benzinli motorlar, 204 hp artı 23 hp E-Bonus'a sahip olan CLE 200 ile başlayacak ve ayrıca 4-Matic dört tekerlekten çekiş sistemiyle de satışa sunulacak. Bir diğer dört silindirli motor ise 258 bg artı elektrik motorunun 23 bg gücüne sahip CLE 300'dür. Dört tekerlekten çekiş burada her zaman mevcuttur. Yaklaşan AMG versiyonlarının altındaki en üst motor, 381 hp artı 23 hp elektrik desteği üreten altı silindirli sıralı motora sahip CLE 450 4-Matic'tir. PHEV CLE 300 e ise Cabrio modelde mevcut değil.

CLE AMG 53 4Matic'te 449 + 23 hp güç üreten bir başka altı silindirli motor daha bulunuyor. CLE açılır tavan modeli CLE AMG 63 S E Performance, iki litrelik dört silindirli motorun üç elektrik motoruyla birleşimine ve toplam 680 bg güce dayanıyor.
Cabrio CLE pazarlık olmaz

Fiyat açısından açık CLE'nin taban fiyatı 108.132 euro olan CLE Coupé'nin üzerinde yer alması muhtemel. Daha önce Cabrio versiyonların ek ücreti 12.000 Euro civarındaydı. CLE Cabrio'nun hedef fiyatı muhtemelen 64.000 Euro civarında.

Çözüm

Mercedes, ürün portföyündeki üç adet dört koltuklu üstü açılır arabayı tek bir modelde birleştiriyor. Bu, yeni CLE serisinde yer alıyor ve kabaca mevcut E-Serisi Cabrio ile aynı boyutta. Teknik olarak 2024 baharında gelecek olan CLE Cabrio, CLE Coupé ile büyük ölçüde aynı.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.