Bugün: 3 Mayıs 2024 Cuma
Giriş Yap
Hamburger icon
INGILIZ ARABALAR

Land Rover Defender 110

Pratik test Land Rover Defender 110: Yüksek teknoloji dokunuşlu arazi efsanesi

Land Rover Defender 110.

70 yıl içinde Land Rover Defender, egzoz gazıyla ilgili AB düzenlemelerinin çalılıklarına kapılana kadar ne çamurun ne bataklığın, yüksek dağların, engebeli yolların, çöllerin veya su yollarının durduramayacağı bir arazi efsanesi ve kült aracı haline geldi. standartlar ve yaya koruması. Halefi, olağanüstü arazi yeteneklerinden ödün vermeden artık tüm standartları karşılıyor. Yine de şu sorulabilir: Landy, Defender'da ne kadar kaldı?


Mukayese
Soru, sadece yapılandırıcının Discovery ve Range Rover'ı da sunması nedeniyle haklı. Her ikisi de benzer arazi aracı ve mühendislik becerisini paylaşıyor, ancak geleneksel olarak lüks ve konforla daha eşanlamlı olma eğilimindeyken, Defender her zaman Land Rover'ın sağlam ancak uygun fiyatlı ticari aracı olmuştur (ancak en son orijinaller için fiyatlar tavan yapmıştır). Yeni baskıyla bu iş bitti. Çünkü eski zamanların rijit merdiven şasisine sahip budaklı arazi aracı, kendinden destekli alüminyum gövdesi, bağımsız tekerlek süspansiyonu, sekiz vitesli otomatik şanzımanı ve opsiyonel özellikleri ile asil model kardeşlerine çok yaklaşan yüksek teknoloji ürünü bir arazi aracı haline geldi. hava süspansiyonu. Her ikisi de teknik platformu ve motorları paylaştığı için Discovery söz konusu olduğunda bu şaşırtıcı değil. Ama elbette modele özgü farklılıklar da var.


Görüntü
Oldukça köşeli temel şekil, dik ön kısım ve ayrı LED arka lambalarla neredeyse dikey olarak eğimli arka kısım, yarı dairesel matris LED farlar ve daha düz ön cam gibi modern amblemlerle eşleştirilen tipik Defender özellikleridir. Tavan barlarındaki çatı pencereleri ve büyük, yandan menteşeli, tam stepneli kapı da oldukça karakteristiktir. İkiye iki metrelik iyi bir aracın net yüksekliğine ve iri genişliğine ek olarak, ikincisi, üç metreden fazla dingil mesafesiyle beş kişiyi rahatça barındırabilen 5,02 metre uzunluğundaki 110 versiyonunun heybetli görünümüne önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Daha sonra yanlarında 970 litreden fazla bagaj getirmeleri gerekir, bu bagajın lastikli yükleme alanında yükseltilmiş ancak yine de kabul edilebilir bir yükleme eşiği aracılığıyla dengelenmesi gerekir.


İç Mekan
Alyen vidalar ve su geçirmez plastik kapaklar dahil rustik görünüme sahip iç mekan da daha zarif "disko" ambiyansından önemli ölçüde farklıdır ve Landy geleneğinin bir hatırası olarak kabul edilebilir. Konfor detayları burada hemen göze çarpsa bile. Birkaç saat süren uzun mesafeli yolculukların bile artık kolayca meşhur yanakta yıkılabildiği rahat (yüksek) koltuklarla başlıyor. Orijinalinde dijital kokpit veya Pivi Pro adı verilen bilgi-eğlence sistemi kadar az bulunan ısıtmalı çok fonksiyonlu direksiyon simidi ile devam ediyor. Buradaki en önemli parça, mantıksal olarak düzenlenmiş simgeler kullanılarak işlev menüsünün sezgisel olarak çağrılabileceği yüksek çözünürlüklü, on inçlik bir dokunmatik ekrandır.
Land Rover Defender110.


Kokpite genel bakış
Alternatif olarak, navigasyon talimatları ve sürüş verileri, kullanımı biraz zor olsa bile, direksiyon simidinin önündeki 12,3 inçlik gösterge ekranında parlak bir ekranda çağrılabilir. Ve akıllı telefon artık yerleşik sisteme entegre edilebilir, hatta aynı anda iki cep telefonu da kullanılabilir. Ayrıca bol miktarda USB-A ve USB-C bağlantı noktasının yanı sıra 12 V soket vardır. Nispeten çok sayıda düğme ve anahtarın yanı sıra farklı malzeme ve dokulara sahip gösterge paneli, genel olarak biraz pürüzlü görünüyor. Ancak en geç üçüncü yolculuktan sonra buna alışır ve birçok küçük ve büyük depolama seçeneğinin keyfini çıkarırsınız.
Land Rover Defender110.


Arazi özellikleri
29 santimetrelik iyi bir maksimum yerden yükseklik, önde ve arkada yaklaşık 40 derecelik bir yaklaşma açısı, 90 santimetrelik bir sudan geçme derinliği (sürebileceğiniz su derinliği) ve ayrıca 45 derecelik bir eğim ve yüzde 100 tırmanma kabiliyeti Defender'ın efsanevi arazi özelliklerini kaybetmediğini gösteriyor. Sürekli dört tekerlekten çekiş, iki kademeli bir transfer kutusu, kilitlenebilir bir orta diferansiyel ve aktif arka aks kilidi ile, yine de dik yokuşları tırmanmaya ve çamurlu ve taşlı yamaçlardan geçmeye devam ediyor. Direksiyondaki kişinin bu konuda fazla bir şey anlaması bile gerekmiyor. Çok sayıda sürüş programına sahip arazi tepki sistemi, aracı ve sürücüyü hemen hemen her türlü karmaşadan kurtarır. Defender'ın asil kardeşlerinden benimsediği başka bir Land Rover teknolojisi daha var: "ClearSight Zemin Görünümü", ön tekerleklerin hemen önündeki zemin görüntülerini gösterge panelindeki dokunmatik ekrana aktaran kameralar aracılığıyla kaputu pratik olarak şeffaf hale getiriyor.
Land Rover Defender110.

Sürüş davranışı
Gerçekten şaşırtıcı olan şey, Defender üzerindeki tozu silkeledikten ve tekrar tekerleklerinin altında sağlam asfalta çıktıktan sonraki sürüş deneyimidir. Landy burada tanınmaz durumda. Traktör hissi yerini görkemli yüksek bir koltuğa bıraktı. Opsiyonel havalı süspansiyon olmasa bile, otomobil daha önce engebeli bir şekilde zıpladığı asfalttaki enine derzler ve arızalar üzerinde sorunsuz ve esnek bir şekilde sekiyor. Ve eskiden uzun düzlüklerde yüksek hızlarda elementlerle - ve kendi yeteneklerinizle - bir savaşken, bugün uzun etaplarda da eğlenceli bir şekilde ustalaşılabiliyor. Hem gergin hem de rahat olan şasi, uyarlanabilir amortisör kontrolü ve mükemmel sakinliğiyle virajlı geçişleri bile savuşturur. Direksiyonun şeritteki her yön sapmasını tam olarak ve çok az çabayla uygulaması şaşırtıcı.


Motor
Güçten bahsetmişken: Land Rover, 525 hp'lik yeni 5 litrelik V8 kompresöre ve 404 hp sistem çıkışına sahip bir plug-in hybrid'e ek olarak, yakın zamanda tüm dört silindirli dizel motorları modern 3 litrelik sıralı altı silindirli motorlarla değiştirdi. 200, 249 ve 300 hp ile değiştirildi, bunlardan ortadaki test arabamız, güçlü kaputun altında gürledi. Sıkıştırma ateşlemeli motor, yüksek deplasmanlı altı koltuklu bir araçtan bekleneceği gibi davranır: sorunsuz çalışır ve rahattır, ancak gerektiğinde güçlü ve yüksek torkludur. Daha şimdiden 1250 turdan, yani rölanti devrinin hemen üzerinde, 570 Nm'lik tork, zaten 2,3 ton ağırlığındaki aracı zahmetsizce ileri itiyor. Ayak pedalda kalırsa, yaklaşık 190 km/s ile sınırlandırılmadan önce 8,3 saniyede şehir içi yol hızına çıkar ve yarı yolda kabul edilebilir bir tüketim lehinedir. O zamana kadar 14 ila 15 litre kolayca ödenir, ancak sabit 130 -140 km/s'de bırakırsanız, oraya da belirtilen 9,3 litre ile ulaşabilirsiniz.


Fiyat

Ayrıca (daha önce bir Defender'da neredeyse hiç olmayan) mükemmel yalıtım sayesinde, arka plan gürültüsü de sizi yolcu ile keyifli bir sohbete davet ediyor. Örneğin, yeni Defender 110 için en az 115.700 Euro ödemeye istekli olup olmadığınız. D250 olarak yapılandırmamızda ve SE donanımıyla birlikte 157.900 Euro'dan daha düşük bir fiyata sunulmaz. Böylelikle sadece daha düşük fiyatlı bölgelerde hareket ediyorsunuz. Bir plug-in hibrit veya hatta bir V8 benzinli motor olarak kolayca iki katına mal olabilir. Hiç şüphe yok ki Landy niteliklerini korudu ve yenilerini kazandı. Ancak bunun bedelini çok ağır ödüyor.

Veriler Land Rover Defender 110 D250 SE

Uzunluk x genişlik x yükseklik (m): 4,76 (stepne ile 5,02) x 2,01 x 1,97
Dingil mesafesi (m): 3.02
Tahrik: R6 turbo dizel, 2997 ccm, hafif hibrit, AWD, 8 vitesli otomatik.
Güç: 4000 rpm'de 183 kW / 249 hp
Maksimum Tork: 1250-2250 rpm'de 570 Nm
En yüksek hız: 188 km/s
0'dan 100 km/sa hızlanma: 8,3 saniye
WLTP ortalama tüketim: 9,3 litre
CO2 emisyonları: 243 g/km
Emisyon standardı: Euro 6d-F
Bagaj hacmi (5 kişilik): 972-2277 litre
Maksimum çekme kapasitesi: 3500 kg
Boş ağırlık / yük: en az 2340 kg / 860 kg
Fiyat: 157.900 Euro

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.