Bugün: 12 Kasım 2024 Salı
Giriş Yap
Hamburger icon
ALMAN ARABALAR

BMW i7 M70 xDrive Mercedes AMG EQS 53

Sportif elektrik fiyat karşılaştırması: BMW i7 M70, Mercedes-AMG EQS 53 ile buluşuyor

Mercedes-AMG EQS 53 BMW i7 M70 xDrive

Üst sınıf elektrikleniyor. Mercedes, EQS'yi geliştirirken BMW, i7 ile kendisini daha geniş bir şekilde konumlandırıyor. Burada kimin burnu doğru?


Müstakil bir evle aynı fiyata sahip iki arabanın CADDE HABER test karşılaştırmasına girmesi neredeyse müstehcen.


Formula 1'deki gibi güç
Dynamic Plus paketli Mercedes-AMG EQS 53 (350.000 Euro) ve BMW i7 M70 xDrive'dan (390.800 Euro) bahsediyoruz ancak bunlar aynı zamanda tamamen özel bir sınıfta yer alan ve performans değerlerine sahip iki elektrikli otomobil. Formula 1'den şüpheleniyoruz

 

761 hp güç ve maksimum 1020 Newton metre tork sağlayan yıldızlı Afalterbacher var. Yanında, M GmbH tarafından geliştirilen, 659 hp ve 1015 Newton metre ile daha aşağı olmayan Bavyera var.


Her iki durumda da, ön ve arka akslardaki iki elektrik motoru, öğle yemeği kontrollü bir yarış arabasıyla aynı şekilde yapılabilen itiş gücü sağlıyor. BMW, yaklaşık 2,8 tonluk ağırlığını sıfırdan 100 km/saat hıza 3,6 saniyede fırlatırken, Mercedes bunu neredeyse 100 kilogram daha hafif ve performans paketiyle 3,5 saniyede yapıyor. 250 km/saat olarak verilen son hıza bakıldığında da bir eşitlik söz konusu.


İyi elektrik
Peki ya pil kapasitesi? i7 M70 xDrive 101,7 kW (net), EQS 53 ise 107,8 kW (net) güce sahiptir. Performans verileri göz önüne alındığında bu da bizi ürün yelpazesine getiriyor. BMW lüks otomobili için maksimum 560 kilometre belirlerken, Mercedes 586 kilometreden bahsediyor.

 

Ölçümlerimiz eksi yedi derecede farklı bir şey gösterdi. Yüzde 20 tam gaz ile şehir, ülke ve otoyol bölümlerine ayrılan 155 kilometrelik AUTO-BILD test mesafesi boyunca BMW 372 kilometre, Mercedes ise 383 kilometre mesafe kat etti.


Neyse ki, her ikisinde de yalnızca menzili takip etmekle kalmayıp, aynı zamanda istasyonların o anda dolu veya boş olup olmadığını dikkate alarak şarj duraklarıyla rotayı planlayan mükemmel navigasyon sistemleri var. Sistemler ilgili e-şarj istasyonunun şarj maliyetlerini bile hesaplayabiliyor. Büyük sinema!


Bu bakımdan aslında 195 kW (BMW) ve 200 kW (Mercedes) şarj hızlarında herhangi bir sorun yaşanmaması gerekiyor. Bataryanın önceden koşullandırılmasıyla, yani 45 dereceye kadar ısıtılmasıyla Bavyeralı, 34 dakikada yüzde 80'e ulaştı; bu, tamamen matematiksel açıdan 448 kilometre demekti. EQS aynı şarj seviyesine 31 dakikada ulaşıyor.


Kış grisi teorisindeki aralık
Kışın bu her iki durumda da gri bir teoridir. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda, aküyü en iyi şekilde ön koşullandırmak amacıyla maksimum şarj hızına ulaşmak için tam gazda birkaç kilometre kat etmeniz gerekir. Aksi takdirde - ve testte bize de böyle oldu - araç elektroniği, aküyü korumak için enerji beslemesini önemli ölçüde azaltır.
Testimizde BMW'nin toplam tüketimi 30,8 kWh olurken, Mercedes 34,5 kWh ile çıktı. Eğer yazılanları bir araya getirirseniz, bu noktada güvenle bir beraberlik ilan edebilirsiniz.


Ancak aynı zamanda açık farklılıklar da var. BMW, 7 Serisinin tüm sürüş versiyonlarını tek platformda toplarken, EQS sadece pille çalışmaya olanak tanıyan bir altyapıyla donatıldı.

 

Hafif ayaklı AMG
Bu da standart arka aks direksiyonu ile Benz'in i7'den biraz daha hafif olduğu anlamına geliyor. EQS'nin tamamen değişken tahriki, sürüş durumuna ve gereksinimlere bağlı olarak gücü ön ve arka akslar arasında sürekli olarak dağıtır. Elektro-özel sistem aslında mekanik dört tekerlekten çekişten bilinenden daha hızlı bir tepki sağlıyor. Tork saniyede 160 kez kontrol edilir ve gerekirse ayarlanır. Ayrıca tork dağılımı seçilen sürüş programına da bağlıdır. Sport veya Sport Plus'ta güç, daha fazla yanal dinamik için arkaya doğru dağıtılır. Bu gerçekten yine bir AMG'dir ve sürüş dinamikleri açısından puan toplar.

 

Ancak M GmbH, büyük Bavyeralı aracın virajlarda hassas ve hızlı bir şekilde yönlendirilebilmesini de sağladı. Ancak parke taşlarını ve çukurları AMG'den çok daha hassas bir şekilde ele alıyor. Ve bu, Mercedes'in standart havalı süspansiyonuyla çok daha hassas olması gerektiği gerçeğine rağmen.

 

En güzel yer neresi?
Lüks elektrikli otomobilin en güzel yerleri hakkında felsefe yapmak isteseydiniz, BMW'de favori bir yer olmadığını kabul etmeniz gerekirdi. Burada, arkada olduğu kadar önde de sürüş keyfini yaşarsınız çünkü azaltılmış hacimli ve uyarlanmış yuvarlanma hatlarına sahip havalı yaylar, ön ve arka akslardaki titreşimlerde gözle görülür bir azalma sağlar. Ayrıca amortisörler, engebeli zemin ve yaysız kütlelerle ilgilenen özel hidroliklere sahiptir.

 

EQS'de en sevilen yer kesinlikle direksiyon simidinin arkasıdır ve bu da AMG'nin sürücü odaklı tasarımından kaynaklanmaktadır. Arka yolcular için isteğe bağlı bireysel ekranlar bunu değiştirmiyor çünkü i7'de istenirse tavan kaplamasından gerçek bir ekran duvarı katlanabilir ve bu, ses sistemiyle birlikte gerçek bir sinema hissi verir. Medya havai fişek gösterisi, iç kapı panellerindeki ekstra dokunmatik ekranlar aracılığıyla kontrol ediliyor. Bu, burada seyahat edenlere sunulan ekstra bir derstir.

 

EQS ayrıca şeffaf ekran boyutuyla da övünebilir. Tüm bağlantı parçası hiper ekran adı verilen bir ekranla kaplanmıştır. Ancak bu yalnızca sürücü ve ön yolcu için faydalıdır. İkinci sırada bu yüksek çözünürlüklü dijital gücün hiçbirine sahip değilsiniz. Üç ekran, bağlantı noktasında neredeyse kesintisiz bir şekilde birleşiyor ve 141 santimetreden daha geniş bir ekran şeridi oluşturuyor.


Yolcu, yalnızca koltuk doluyken çalıştırılabilen yüksek çözünürlüklü OLED ekrana bile bakıyor. Aksi takdirde dijital dekoratif bir görüntü haline gelir. Mercedes, EQS'teki tüm manuel anahtarları kaldırdığından, merkezi ve yolcu ekranlarının belirli yerlerine, dokunulduğunda kapak camının titreşimini tetikleyen aktüatörler yerleştirildi. Bu darbelerin amacı mekanik bir anahtar izlenimi vermektir. Deneyimlerimize göre sinyaller faydalıdır ancak anahtar gibi hissetmezler.


i7'de sürücüye odaklanan iki büyük ekran var. Burada da merkezi ekran dokunmatik olarak çalıştırılabiliyor ancak aynı zamanda orta konsoldaki iDrive kumandası aracılığıyla da kontrol edilebiliyor. Ve elbette her ikisi de en iyi dil sistemlerini sunuyor ve işçilik ve malzeme kalitesi çok ileride. Bütün bunlar, çoğu insanın bir mülke yatırım yapmayı tercih edeceği fahiş bir fiyatla sonuçlanır.


Sonuçta EQS'i ilk sıraya taşıyan şey bagaj alanı, değişkenlik, işlevsellik veya çekme kapasitesi gibi küçük şeylerdir. Saf lüks söz konusu olduğunda i7 açıkça önde. Fiyat söz konusu olduğunda bile lüks bir astar fikrini tutarlı bir şekilde yerine getiriyor.

 

Yorum yazmak için üye girişi yapmalısınız.